Ilmalämpöpumpun suojakotelon asennus

Piipunhatun asennus

Levikevalulla tai betonireunuksella varustettuihin savupiippuihin ei tarvitse tehdä ruuvikiinnityksiä hattua asentaessa. Piippuihin, joissa ei ole levikevalua (täysin suora piippu), piipunhatun kiinnitys varmistetaan proppaamalla piipunhatun tukijalat ruuvilla kiinni piipun sivusta. Ruuvit eivät sisälly toimitukseen.

Piipunhatun kokoaminen on parasta aloittaa ennen katolle menoa. Ainakin kohdat 1-3 on katosta ja piipunhatun koosta riippuen helpointa tehdä maassa. Piipunhattu voidaan koota myös kokonaan valmiiksi ennen katolle menoa, mutta tällöin jalkojen ruuviliitokset tulee jättää löysälle, jotta piipunhattu saadaan asetettua paikalleen.

1. Kiinnitä piipunhatun tukijalat ja jalkojen kulmapalat kiinni toisiinsa. Huomioi, että lukkoruuvi tulee oikein päin; lukkoruuvin kanta jää piipunhatun jalan ja piipun väliin. 1 kpl lukkoruuvi+mutteri per jalka.

2. Kiinnitä tukikaaret pintapelteihin. 3 kpl M6 ruuvi+mutteri per sisäkaari.

3. Kiinnitä tukijalat tukikaarien reikiin niin, että reikien etäisyys toisistaan on noin 10 cm vähemmän kuin piipun leveys. Tällöin 10 cm mittaero tukijalan alaosassa tulee huomioitua. 1 kpl M8 ruuvi+nyloc mutteri per liitos.

4. Kiinnitä pintaelementit yhteen, mikäli piipunhatussa on enemmän kuin yksipintaelementti. Säädä elementit noin 5-15 cm piippua pidemmäksi. 4 kpl M6 ruuvi+mutteri per jatkos.

5. Kiinnitä kierretangot tukijalkoihin ja kierrä mutterit jalan molemmille puolille. 2 kpl M8 mutteri per jalka.

6. Kiristä jalkojen ruuviliitokset.